Pasuria e biodiversitetit të ushqimit ballkanas ekspozohet në Terra Madre Salone del Gusto 2016

Organizuar nga Slow Food, rajoni i Piedmontit dhe qyteti i Torinos, edicioni i 11-të i Terra Madre Salone del Gusto, ngjarja më e rëndësishme ndërkombëtare kushtuar kulturës së ushqimit, do të mbahet nga data 22-26 shtator 2016 në Torino të Italisë. Pesë mijë delegatë nga 160 vende, mbi 800 ekspozues, 300 komunitete ushqimi të presidiumeve Slow Food dhe 500 të Terra Madre do të marrin pjesë në këtë ngjarje. International … Continued

Terra Madre, zëri i fshatarëve në Tiranë

Tregu i Tokës solli në sheshin Nënë Tereza mbi 50 stenda me prodhues dhe fermerë të vegjël nga i gjithë Rajoni, degustime, koncerte, konferenca dhe një kuzhinë të hapur ku disa nga kuzhinierët më të njohur të vendit gatuan e dhanë spektakël gjatë tri ditëve të aktivitetit. Këtë vit Terra Madre Balkans zbriti në Tiranë edhe për kontributin e jashtëzakonshëm që kuzhinierët shqiptarë mund t’i japin rrjetit Slow Food. Gjatë … Continued

ÇELJA E TERRA MADRE BALKANS 2016 NË TIRANË

Edicioni i katërt i Terra Madre Balkans, që do të mbahet nga data 2-5 qershor në Tiranë, Shqipëri në praninë e Edmond Panariti, Ministër i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave; Milva Ekonomi, Ministre e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes; Mirela Kumbaro, Ministre e Kulturës; Brunilda Paskali, Nënkryetare e Bashkisë Tiranë; Alberto Cutillo, Ambasadori italian; Yngve Engstrom – Delegacioni i BE-së në Shqipëri dhe Carlo Petrini, President i … Continued

Terra Madre Balkans 2016 – “Fermerët në krye”

Delegatë nga 13 vende do të marrin pjesë në edicionin e katërt të Terra Madre Balkans, që këtë vit mbahet nga 2 deri më 5 qershor në Tiranë, Shqipëri. “Fermerët në krye është tema kryesore e Terra Madre Balkans 2016. 350 delegate do të mbërrijnë në Tiranë nga 13 vende (Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, Kroacia, Qipro, Greqia, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia, Rumania, Serbia, Turqia, Italia dhe Shqipëria). Eventi organizohet … Continued

Aleanca Slow Food e Kuzhinierëve vjen në Shqipëri!

Slow Food dhe VIS Albania (Volontariato Internazionale per lo Sviluppo) – në bashkëpunim me Ministrinë Shqiptare të Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave – janë të nderuar t’ju njoftojnë krijimin e Aleancës Slow Food të Kuzhinierëve në Shqipëri. Prezantimi i Aleancës do të mbahet më 19 Qershor 2015, në orën 9:00 në ambjentet e Ministrisë së Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave, Sheshi Skënderbej, nr 2, në Tiranë. … Continued

CAP Communication Awards

Brussels 12-28 January…  After an intense evaluation process, the assessment of the 146 applications received for the 2014 CAP Communication Awards is now complete. The CAP Communication Awards are aimed at showcasing the very best practice examples of  communication initiatives related to the Common Agricultural Policy in the three categories of Communication to Stakeholders, Communication to the Public and Innovative Communication.   Three finalists per category have been selected by … Continued

Terra Madre Day is even celebrated in the International Space Station this year

Slow Food International Celebrates the Sixth Edition of Terra Madre Day on its 25th Birthday. On December 10, 2014, the international Slow Food network celebrates the rich heritage of food diversity from around the world in a series of events including meetings and debates, picnics and dinners, film screenings, farm visits and much more. Held every year since 2009 on Slow Food’s birthday, the day is an important opportunity for … Continued

Olive is Life

Turkey… In Turkey we say “the olive is life” because it represents our present and our future. It is also one of the symbols of our history and a symbol of peace. The millennial olive trees are hereditary trees, without owners. They represent the bond between the past generations and those of the future. However they are now under threat. The Turkish Parliament is about to approve a law known … Continued

The Battle is Just Beginning

Two years on from the launch of the ESSEDRA project, Ivo Kara Pešić, Dubrovnik Convivium Leader and organizer of the most recent Terra Madre Balkans takes a look back…  The Terra Madre Balkans network met in June this year, in Dubrovnik, to discuss issues crucial to the survival of the small-scale food producers and traditional fishers of our countries. For us organizers, the event was a great challenge. But if … Continued

Programi i Eventit Terra Madre Ballkani 2014

Kroacia… Edicioni i tretë i Terra Madre Ballkani përfshin Tregun e Tokës dhe disa Konferenca I organizuar nga Kinookus me mbështetjen e Slow Food, edicioni i tretë i Terra Madre Ballkani mbahet prej 19 Qershor deri më 22 Qershor në Dubrovnik dhe bashkon komunitetet e ushqimit nga Europa Juglindore për të celebruar traditat e tyre të ushqimit dhe të bëjnë thirrje për veprim për të ruajtur trashëgiminë e tyre rurale. … Continued